Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بجنورد- ايرنا- معاون مرکز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران با بيان اينکه کشور ايران در تنش دائمي قرار دارد و به علت نزديک شدن 2 صفحه در جنوب و شمال کشور وقوع زلزله در هر لحظه دور از انتظار نيست.

بهزاد پورمحمد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در بجنورد، افزود: صفحه عربستان از جنوب و صفحه اوراسيا از شمال در حال نزديک شدن به هم هستند به طوري که اين 2 صفحه به طور متوسط سالانه 2 تا 3 سانتي متر به هم نزديک مي شوند و نزديک شدن سبب شده تا شاهد زمين لرزه هاي متعدد در کشور باشيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي خاطرنشان کرد: کل کشور در مناطق مختلف شهري و روستايي در روي گسل و يا در حاشيه گسل ها قرار دارد البته در هر منطقه پتانسيل لرزه خيري هر گسل و بزرگاي متفاوت از پتانسيل لرز خيري گسل ديگر است.
وي افزود: با توجه به وضعيت زمين شناسي و تکتونيکي، کشور ما پتانسيل لرزه خيزي دارد و يک کشور لرزه خيز است.
به گفته معاون مرکز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران، در 10 سال قبل 120 هزار زلزله در کشور رخ داده است .
وي در ادامه با اشاره به برخي شايعه سازي در باره وقوع زلزله گفت: موارد زيادي به دستگاه قضايي ارجاع شده است و به درخواست وزارت کشور، مطالب در فضاي مجازي و شبکه هاي اجتماعي هم توسط پليس فتا بشدت پيگيري مي شود.
وي گفت: يکي از وظايف مرکز لرزه نگاري کشور، پيشگيري از شايعه ها و پاسخ دادن به اين شايعه ها است و متاسفانه افرادي به خاطر تفکر ذهني و يا منافع خود نسبت به انتشار مطالبي مبني بر وقوع زلزله اقدام مي کنند که اين موار به لحاظ قضايي قابل پيگيري است.
وي با تاکيد بر اينکه هر گونه پيش بيني براي وقوع زلزله را رد مي کنيم افزود: پيش بيني زمان مکان و بزرگاي زمين لرزه اکنون به لحاظ علمي ميسر نيست و در جهان در حد مطالعه بوده است.
معاون مرکز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران تاکيد کرد: اين مرکز به عنوان مسئول پاسخگوي تنش ها اجتماعي از جمله پيش گويي هاي زلزله، مي تواند طرح شکايت کند.
وي با اشاره به اينکه در خراسان شمالي نيز در فضاي مجازي مطالبي مبني بر قابل پيش بيني بودن زلزله منتشر شده بود گفت: اين افراد اگر ادعايي دارند به ما اعلام کنند تا راستي آزمايي کنيم و اگر ادعاها حتي اندکي به واقعيت نزديک باشد ما از اين افراد حمايت مي کنيم.
پورمحمد در بخش ديگر سخنان خود درباره پيش آگاهي ها از وقوع زمين لرزه در استان تهران و البرز گفت: تاکنون تنها نسبت به ثبت و اطلاع رساني از وقوع زلزله اقدام مي شد اما اکنون با رصد و ثبت خرده زلزله ها، تلاش داريم تا نسبت به پيش آگاهي نسبت به وقوع زلزله ها مبادرت کنيم تا مردم و دستگاه هاي اجرايي ورود به موقع و مناسب داشته باشند و از تلفات جلوگيري شود.
وي تصريح کرد: در زلزله اخير کرج در آذرماه گذشته، هفت، هشت روز قبل از زمين لرزه اصلي اطلاع رساني به اسانداري تهران، البرز و سازمان مديريت بحران کشور انجام شد و جلسه هايي هم براي آمادگي ها داشتيم.
معاون مرکز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران افزود: لرزه هاي کوچک زيادي ثبت شده بود و شمار آن از حد نرمال هم بيشتر شده بود بنابراين پيش آگاهي ها به مسئولان داده شد.
وي خاطرنشان کرد: مسئوليت اطلاع رساني به مردم با مسئولان و متوليان است و اين مرکز در اين باره اقدامي انجام نمي دهد.
معاون مرکز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران براي شرکت در همايش زلزله-کيفيت ساخت و مديريت بحران با تاکيد بر مصالح ساختماني استاندارد به بجنورد سفر کرده است.
اخبار خراسان شمالي را در کانال تلگرامي اخبار ايرنا خراسان شمالي به نشاني

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۶۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند

کانون  زمین لرزه در عمق ۹ کیلومتری زمین اعلام شده است.

کانون وقوع این زلزله در ۲۹ کیلومتری فاریاب، ۳۰ کیلومتری کهنوج و ۴۷ کیلومتری عنبرآباد در جنوب کرمان کرمان اعلام شده است.

هنوز از خسارت های احتمالی این زلزله خبری مخابره نشده است.

فاریاب شهری در استان کرمان و مرکز شهرستان فاریاب است.

شهر فاریاب، در ۳۳۰ کیلومتری جنوب شرقی مرکز استان کرمان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم